Kisah hidupku yang suka memasak dan keluargaku yang tersayang.Berkongsi cerita,pengalaman dan juga resepi.
Thursday, June 24, 2010
Sardin Puff
Salam...menu breakfast pagi nih...sardin puff...senang jer nak buat..
Resepi
Kulit
5 keping kulit puff frozen (jenama Kawanku)
Inti
Ikan Sardin
Bawang besar (potong dadu)
Garam secukup rasa
1. Panaskan Oven dengan suhu 180 darjah celsius selama 10 minit.
2. hancurkan ikan sardin dengan garpu dan campurkan bawang yang didadu.Perasakan dengan garam
3. Kulit puff di potong dua. Letakkan inti dan dilipat dua.Kelim kulit puff dengan menekan guna garpu. Kemudian di atas kulit puff tadi dikelar sedikit. Jangan sampai putus..kalau putus..isi akan keluar masa kita bakar nanti.
4. Loyang disapu dengan marjerin agar tidak melekat nanti. Susun biar ada jarak sebab puff akan mengembang bila di bakar. Sapukan kuning telur di atas puff.
5. Masukkan dalam oven selama 15-20 minit atau hingga masak kekuningan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment